Τσακαλώτος: Απολογισμός για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Οκτωβρίου

Τον απολογισμό για την περίοδο διακυβέρνησής του θα κάνει σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο, ενώ ο ίδιος ομολόγησε ότι η κυβέρνηση υπέστη στη διαπραγμάτευση «μία ήττα».

«Μην πιστεύετε όσα γράφονται ότι η διαπραγμάτευση δεν πάει καλά και τα προαπαιτούμενα είναι στον αέρα. Θα διαψευστείτε σύντομα», ήταν το μήνυμά του για το τωρινό μπρα ντε φερ με τους Θεσμούς.

Και μπορεί η αναφορά του Υπουργού Οικονομικών από το βήμα της Βουλής να στόχευε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας τους να κάνουν κι εκείνοι τον δικό τους απολογισμό, αλλά δεδομένου ότι ο κος Τσακαλώτος ανήκει στους 53+ του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εξέλαβαν τη δήλωσή του ως πιθανό μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος και κυρίως προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο θα συζητήσουμε τα πάντα. Και τα όσα δεν πήγαν τόσο καλά και γιατί είχαμε μία ήττα στη διαπραγμάτευση. Εμείς θα φέρουμε μέσα στον Οκτώβρη τον απολογισμό αυτό. Εσείς θα το κάνετε κάποτε;», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια για τη σύμβαση αξιοποίησης του Ελληνικού.

Ο κος Τσακαλώτος άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί και στην τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και επιχειρώντας να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, διέψευσε φήμες που θέλουν τη διαπραγμάτευση να μην βαίνει καλώς, αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

«Η αντιπολίτευση να μην παίρνει θάρρος. Να σας προειδοποιήσω ότι είναι λάθος να κάνετε τη στρατηγική σας διαβάζοντας εφημερίδες ότι η διαπραγμάτευση δεν πάει καλά ότι τα προαπαιτούμενα είναι στον αέρα. Πολύ γρήγορα θα διαψευστείτε γι’ αυτό», υπογράμμισε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με όλους τους περιορισμούς και συμβιβασμούς που απαιτούνται να αντιστρέψει γρήγορα το κλίμα προωθώντας τη δίκαιη ανάπτυξη.

Για τη, δε, σύβαση για την επένδυση στο Ελληνικό ο Υπουργός Οικονομικών έκανε ένα συνδυασμό των ομιλιών Μπαλτά – Φλαμπουράρη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση με την αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης πέτυχε πλήθος σημαντικών βελτιώσεων, χαρακτηρίζοντάς τη ωστόσο ως ένα μέρος του συμβιβασμού που υποχρεώθηκε να κάνει με τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.
Πηγή: skai.gr