Γυναίκα από τη Συρία γέννησε κατά τη διάρκεια πτήσης προς Σουηδία

Μια γυναίκα από τη Συρία η οποία ταξίδευε μαζί με τα τρία παιδιά της από την Κωνσταντινούπολη προς τη Στοκχόλμη, γέννησε μέσα στο αεροσκάφος, ενώ αυτό πετούσε εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, η γυναίκα και τα παιδιά της επέβαιναν σε αεροσκάφος της ιδιωτικής τουρκικής εταιρίας Pegasus, όταν ένιωσε τους πόνους του τοκετού. Μετά τον αρχικό πανικό μεταξύ των επιβατών οι αεροσυνοδοί μετέφεραν τη γυναίκα στα τελευταία καθίσματα.

Οι πιλότοι εξέτασαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Κιέβου αλλά αποφασίστηκε να συνεχιστεί η πτήση και ο τοκετός στο πίσω μέρος της καμπίνας των επιβατών. Στην γέννα βοήθησαν οι αεροσυνοδοί, ένας επιβάτης που προσφέρθηκε ως εθελοντής καθώς γνώριζε αραβικά και μια τουρκάλα νοσοκόμα.

Οταν στις 00.25 ώρα Σουηδίας η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι, όλοι οι επιβάτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης είχαν ήδη κινητοποιηθεί ασθενοφόρα και ιατρική ομάδα, που μετέφεραν την γυναίκα και το μωρό της σε νοσοκομείο της Σουηδικής πρωτεύουσας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. 
Πηγή: skai.gr