Κλείσιμο

Καταδίκασε τις επιθέσεις σε Μινεσότα, Ν. Υόρκη και Ν. Τζέρσεϊ η Χίλαρι

H υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ τόνισε την Κυριακή πως το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι από Αμερικανό σομαλικής καταγωγής στη Μινεσότα θα πρέπει να χαλυβδώσει την αποφασιστικότητα για την προστασία των ΗΠΑ και την κατατρόπωση του ISIS.

Η Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε τις «κατά τα φαινόμενα τρομοκρατικές επιθέσεις» στη Μινεσότα, τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Τη στιγμή που το FBI αντιμετωπίζει την επίθεση ως «δυνητική τρομοκρατική πράξη», τοπική εφημερίδα της Μινεσότα αναφέρει σε άρθρο της πως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε εμπορικό κέντρο ήταν ένας Αμερικανός σομαλικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, ο εκτελεστής της επίθεσης ονομαζόταν Νταχίρ Αντάν κι ήταν φοιτητής σε τοπικό Παν/μιο. Ο δράστης έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού, που δεν βρισκόταν εν υπηρεσία.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντέβιν Νούνες και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επιβλέπει τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών, υποστηρίζει ανοικτά σε ανακοίνωσή του «οι ΗΠΑ δέχθηκαν χθες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Μινεσότα».

Πηγή: skai.gr