Υλικό για 20 πυρηνικές βόμβες θα διαθέτει η Βόρεια Κορέα!

Υλικό για την κατασκευή 20 πυρηνικών βομβών θα διαθέτει από το τέλος του έτους η Βόρεια Κορέα, με τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου που διαθέτει και το υπάρχον απόθεμα πλουτωνίου της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών για όπλα.

Η αληθινή πυρηνική ικανότητα της χώρας είναι αδύνατο να εξακριβωθεί αλλά μετά και από την πέμπτη πυρηνική δοκιμή της, την προηγούμενη Παρασκευή, είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει έλλειψη υλικού. Μάλιστα η Σεούλ προειδοποιεί ότι η Πιονγκιάνγκ ετοιμάζεται να διεξάγει και άλλη πυρηνική δοκιμή.

Εν τω μεταξύ, ο Υφυπουργός των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, θα συναντηθεί την Κυριακή στη Νέα Υόρκη με τους ομολόγους του από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, για να συζητήσουν την απάντησή τους στην πρόσφατη πυρηνική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Οι τρεις χώρες πιέζουν για νέες σκληρές κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο η Κίνα είχε υποστηρίξει το ψήφισμα των νέων κυρώσεων για τη Βόρεια Κορέα αλλά αυτή τη φορά κρατάει αντιστάσεις λόγω του εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος που αποφάσισαν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ με την Νότια Κορέα στον Νότο, στο οποίο η Κίνα είναι αντίθετη.
Πηγή: skai.gr