Κλείσιμο

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα είναι πάντα έτοιμη για μια νέα πυρηνική δοκιμή

Έτοιμη οποιαδήποτε ώρα και στιγμή να πραγματοποιήσει μια ακόμα πυρηνική δοκιμή είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα.

«Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα τούνελ δοκιμών, στο οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει και νέα πυρηνική δοκιμή», δήλωσε ο Μουν Σανγκ-γκιαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap News Agency, είχε νωρίτερα δημοσιοποιήσει ότι η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μία ακόμη πυρηνική δοκιμή, επικαλούμενο πηγές της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές, υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αδρανές τούνελ δοκιμών που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή μυστικών δοκιμών.

Εν τω μεταξύ, αύριο οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν την πτήση στρατηγικού βομβαρδιστικού πάνω από τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχο των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα.

Πρόκειται για μία κίνηση επίδειξης δύναμης κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την πραγματοποίηση της 5ης πυρηνικής δοκιμής της, την Παρασκευή.

Ωστόσο, ασάφεια καλύπτει τον τύπο του αεροσκάφους που θα πραγματοποιήσει τη διέλευση, αλλά και το ενδεχόμενο να είναι τελικά περισσότερα από ένα αεροσκάφη.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, καθυστέρησε την πτήση δύο στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B προς την Κορεατική Χερσόνησο, τουλάχιστον για 24 ώρες, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Γκουάμ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας.

Το αναφερόμενο πρακτορείο ειδήσεων, επικαλείται στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, που δήλωσε ότι τελικά οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να στείλουν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B στην Κορεατική Χερσόνησο, σε μια επίδειξη δύναμης και στρατηγικής ισχύος, μετά την 5η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, την Παρασκευή


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ