Πλατφόρμα αναγνώρισης αγνοούμενων προσφύγων από τον Ερυθρό Σταυρό

Συγγενείς που χάθηκαν κατά μήκος των μεταναστευτικών διαδρομών που οδηγούν προς την Ευρώπη έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν οι οικογένειες των αγνοουμένων, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Trace the face.

Η πλατφόρμα λειτουργεί από το 2013 και δίνει την ευκαιρία σε όποιον έχει χωριστεί από τους δικούς του, να δημοσιοποιήσει την αναζήτησή του ανεβάζοντας φωτογραφία του εαυτού του.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, μέχρι σήμερα, στην ιστοσελίδα έχουν δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες τους άνθρωποι, κυρίως από τη Δυτική Αφρική, τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν και το Κέρας της Αφρικής, με την ελπίδα να βρουν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο που αγνοείται.
  
Η Τζαμίλα Μοχαμέντι, από το Αφγανιστάν, έχασε τα δίδυμα παιδιά της στα σύνορα Ιράν-Τουρκίας. Όταν επισκέφθηκε τα γραφεία της Διεύθυνσης Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού φαινόταν να έχει χάσει κάθε ελπίδα. Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Αναζητήσεων ανέβασαν μια φωτογραφία της στο «Trace the Face» παρέχοντάς της πρόσβαση στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αναζητήσεων του Ερυθρού Σταυρού. Το ένα από τα δύο αναζητούμενα παιδιά της, που και εκείνο έψαχνε τη μητέρα και τον αδελφό του εντοπίστηκε στην Αυστρία και μητέρα και γιος μίλησαν τηλεφωνικά. Ωστόσο, ο αγώνας της Τζαμίλα συνεχίζεται, αφού το άλλο παιδί της εξακολουθεί να αγνοείται.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.
Πηγή: skai.gr