Αναβρασμός στην Αυστρία για δύο νέες σεξουαλικές επιθέσεις από πρόσφυγες

Έντονες αντιδράσεις στην Αυστρία μετά την είδηση ότι δύο ακόμα γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού από πρόσφυγες που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας. Οι πρόσφυγες αναμένουν την εκτίμηση των αρμόδιων αρχών για το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει.

Τα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην χώρα καθώς και τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων, τα οποία υποστηρίζουν ανοικτά το οριστικό κλείσιμο των συνόρων για τους μετανάστες και παράλληλα την εκδίωξη όσων βρίσκονται εντός της επικράτειας.

Το ένα από τα δύο νέα περιστατικά καταγράφηκε στην περιοχή του Σάτνιτζ, στην επαρχία Καρίνθια, όταν μία 34χρονη γυναίκα από το Ιράν, δέχτηκε επίθεση από έναν 25χρονο συμπατριώτη της, ο οποίος έχει αιτηθεί άσυλο στην Αυστρία. Η η αστυνομία εντόπισε τον δράστη και προχώρησε στη σύλληψή του. Ο Ιρανός βιαστής είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα στο Νοϊκίρχεν, στην πολιτεία της Κάτω Αυστρίας, όταν ένας 21χρονος Αφγανός συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση το Σάββατο. Ο πρόσφυγας επιτέθηκε σε ένα 16χρονο κορίτσι, το οποίο ακολούθησε με το ποδήλατό του. Ο Αφγανός την πλησίασε και την άγγιξε στο στήθος και στα οπίσθια. Το κορίτσι έβαλε τις φωνές και τότε ο πρόσφυγας απομακρύνθηκε. Η μικρή αναγνώρισε τον δράστη, ο οποίος και συνελήφθη.
Πηγή: skai.gr