«Έτοιμος να παραιτηθεί» από την κυβέρνηση ο Μακρόν με το βλέμμα στην προεδρία

Την παραίτησή του από τη γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει, μέσα στο επόμενο διάστημα, ο υπουργός Οικονομίας Μανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, σε μία κίνηση που μπορεί να επιφέρει σοβαρές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017.

Ο κ. Μακρόν, που διακρίνεται για τις φιλελεύθερες απόψεις του στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν έχει κρύψει την φιλοδοξία του να διεκδικήσει την προεδρία τις εκλογές του επόμενου έτους.

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Μακρόν έχει «σπάσει» την κυβερνητική γραμμή σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα, κίνηση που έχει εκληφθεί από πολλούς συναδέλφους του ως προετοιμασία για τις εκλογές του 2017. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε πριν λίγες εβδομάδες ότι όποιος δεν τηρεί τη Σοσιαλιστική γραμμή δεν έχει θέση στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την «Les Echos», με την παραίτησή του ο κ. Μακρόν θέλει να ανακτήσει απόλυτη ελευθερία έκφρασης πριν τις εκλογές και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία της πιθανής εκστρατείας του.

Ο νεαρός υπουργός Οικονομίας, μόλις 38 ετών, θεωρείται ένας από τους πλέον επικίνδυνους δυνητικούς δελφίνους για τον κ. Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου κινείται σταθερά σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα λόγω της υψηλής ανεργίας και των κενών ασφαλείας που εξέθεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Νίκαια.
Πηγή: skai.gr