Ξένοι χάκερ «παραβίασαν τα εκλογικά δεδομένα σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ»

Στοιχεία ότι ξένοι χάκερ παραβίασαν τις βάσεις εκλογικών δεδομένων σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ μέσα στις τελευταίες εβδομάδες εντόπισε το FBI, όπως μεταδίδει το Yahoo News.

Το περιστατικό έρχεται λιγότερο από 80 ημέρες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με το FBI να καλεί τις εκλογικές Αρχές ανά τη χώρα να ενισχύσουν τα συστήματα ηλεκτρονικής ασφάλειάς τους.

Η προειδοποίηση του FBI έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη διαρροή εκατοντάδων εσωτερικών e-mail του Δημοκρατικού Κόμματος, την οποία αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αποδώσει σε ρώσους χάκερ.

Τα επίμαχα ηλεκτρονικά μηνύματα δημοσιοποιήθηκαν λίγες ημέρες πριν την έναρξη του προεκλογικού συνεδρίου των Δημοκρατικών και αποκάλυπταν ότι ανώτερα στελέχη του κόμματος υποστήριζαν εκ των προτέρων την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για το προεδρικό χρίσμα, σε βάρος του ανθυποψηφίου της, Μπέρνι Σάντερς.

Αν και ο συναγερμός του FBI δεν κατονομάζει τις δύο πολιτείες που δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση, το Yahoo News αναφέρει ότι πρόκειται για την Αριζόνα και το Ιλινόις.
Πηγή: skai.gr