Μόσχα: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκη

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη στη Μόσχα το πρωί του Σαββάτου, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές. Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι τέσσερις τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία ενώ, συνολικά, 12 άνθρωποι διασώθηκαν.

Συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο της φωτιάς, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο, τότε ανακάλυψαν 16 πτώματα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο TASS, που επικαλείται το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στην αποθήκη που βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή, βορείως της πρωτεύουσας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι άνθρωποι που διέμεναν και εργάζονταν στην αποθήκη ήταν κυρίως μετανάστες από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Η φωτιά κατέστρεψε 200 τετραγωνικά μέτρα της αποθήκης και κατασβέστηκε δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24.

Τα θύματα της πυρκαγιάς ήταν πιθανόν μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, δήλωσε πηγή των δυνάμεων της τάξης στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, διευκρινίζοντας ότι η αποθήκη ανήκε σε ένα τυπογραφείο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί. Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί αν η φωτιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, σε ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας ή σε κάποια αμέλεια.
Πηγή: skai.gr