Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί νεκροί από την ισχυρή έκρηξη στην Τουρκία

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της πόλης Σιζρέ στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, μετά την ισχυρή βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 11 νεκρούς, όλοι αστυνομικοί, και περισσότερους από 78 τραυματίες.

Την ευθύνη ανάλαβε η κουρδική οργάνωση PKK.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο διοικητήριο της Αστυνομίας της πόλης Σιζρέ. Λόγω της ισχύος της έκρηξης το κτήριο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.




Η πόλη Σιζρέ βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ που συνορεύει τόσο με τη Συρία, όσο και με το Ιράκ, ενώ στην περιοχή κατοικεί σημαντικός πληθυσμός Κούρδων.

Η τρομοκρατική
ενέργεια εκτιμάται ότι αποτελεί αντίποινα των Κούρδων στην εισβολή των τουρκικών δυνάμεων σε συριακό έδαφος που ελέγχουν οι Κούρδοι αντάρτες και στο βομβαρδισμό οχυρών θέσεων των Κούρδων.

«Δίνουμε απόλυτο πόλεμο εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, προσθέτοντας αιχμηρά ότι καμία οργάνωση «δεν μπορεί να πάρει όμηρο την Τουρκία».

Την Πέμπτη το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις εντόπισαν και έπληξαν Κούρδους αντάρτες κοντά στην πόλη Μανμπίτζ, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι έχουν αποσύρει τους άνδρες τους από την περιοχή.

A map showing Cizre, in Turkey



Πηγή: skai.gr