Aπόπειρα δολοφονίας του ηγέτη του CHP στην Τουρκία;

Πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του ηγέτη του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, άνοιξαν άγνωστοι ένοπλοι στην επαρχία Άρτβιν της βορειοανατολικής Τουρκίας, στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι είναι ασφαλής, μαζί με την ακολουθία του. Ωστόσο, τρεις στρατιώτες φέρεται να τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με έναν εξ αυτών να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Ο κ. Αλά απέδωσε την επίθεση στους κούρδους αντάρτες του PKK, προσθέτοντας ότι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή, συνεπικουρούμενες από ελικόπτερα.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, αστυνομικοί και σωματοφύλακες του κ. Κιλιτσντάρογλου απάντησαν στα πυρά των δραστών. Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμεινε αρχικά στο αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ασφαλή περιοχή με θωρακισμένα οχήματα.

Image result for k?l?cdaroglu

Σημειώνεται πάντως, ότι σύμβουλος του ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι στόχος δεν ήταν ο ίδιος o Κιλιτσντσάρογλου, αλλά ότι την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή σημειώνονταν συγκρούσεις στην περιοχή.

Ο ίδιος ο ηγέτης του CHP δήλωσε στο CNN Turk ότι οι αστυνομικές δυνάμεις τον φυγάδευσαν γρήγορα από την περιοχή.

«Είμαστε σε ασφαλή τοποθεσία, αλλά οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Ελπίζω να μην έχει τραυματιστεί κάποιος άνθρωπος της ασφάλειας» είπε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον πρόεδρο του CHP για να του εκφράσει την υποστήριξή του και να λάβει πληροφορίες με το πώς συνέβη το περιστατικό.

Πηγή: skai.gr