Ιταλία: Τουλάχιστον 241 νεκροί - «Δεν ξέρουμε πόσοι αγνοούνται» δηλώνουν οι αρχές

Τουλάχιστον 241 είναι οι νεκροί από το σεισμό που έπληξε ξημερώματα Τετάρτης την κεντρική Ιταλία σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, με τις αρχές να δίνουν μάχη με το χρόνο για να σώσουν εγκλωβισμένους μέσα από τα χαλάσματα. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν 215 ανθρώπους ζωντανούς από τα ερείπια, ενώ στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 2.027 άνδρες με 400 οχήματα. 



Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παραδέχεται μάλιστα ότι «δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο αριθμός των αγνοουμένων».

Οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία είναι 264. Μόνον στην ευρύτερη περιοχή του Αματρίτσε οι νεκροί ξεπερνούν τους διακόσιους. Σε ό,τι αφορά τις μετασεισμικές δονήσεις, στις 7 το πρωί είχαν φθάσει συνολικά τις 470. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κατέστησε σαφές ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχισθούν όσο υπάρχει ελπίδα να βρεθούν επιζώντες.

$

Συγκίνηση προκάλεσε στη χώρα και το γεγονός ότι το 10χρονο κοριτσάκι που είχε διασωθεί αργά την Τετάρτη το απόγευμα, 17 ώρες μετά τον κύριο σεισμό, δεν τα κατάφερε τελικά. Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο της κεντρικής Ιταλίας.

Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς εκτιμάται ότι κάτω από τα συντρίμμια έχουν θαφτεί αρκετοί άνθρωποι.

Ο δήμαρχος του Ακούμολι, Στέφανο Πετρούτσι, δήλωσε την Τετάρτη ότι περίπου 1.500 κάτοικοι έχουν μείνει άστεγοι στην περιοχή μετά τον σεισμό.

Rescuers walk past the bell tower with the clock showing the time of the earthquake in Amatrice, central Italy, August 24, 2016. REUTERS/Stefano Rellandini

Πηγή: skai.gr