Κλείσιμο

Die Welt: Σχεδόν 100 ακροδεξιές συναυλίες φέτος στην Γερμανία

Ναζιστικές μπάντες, μουσικά απογεύματα, ρατσιστική μουσική: Ο αριθμός των ακροδεξιών μουσικών εκδηλώσεων συνεχίζει να μεγαλώνει στη Γερμανία.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, στο πρώτο μισό του 2016, έχουν ήδη γίνει 98 ακροδεξιές ροκ συναυλίες, μουσικά απογεύματα και κομματικές εκδηλώσεις με την εμφάνιση μουσικών της ακροδεξιάς πολιτικής σκηνής.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, όπως γράφει η εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αρχές ασφαλείας κατέγραψαν 40 ακροδεξιές ροκ συναυλίες και 49 μουσικά απογεύματα, όπως αποκαλούνται, ενώ σε στενό κύκλο εμφανίστηκαν ακροδεξιοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί, συχνά με τη συνοδεία κιθάρας.

Σε αυτά προστίθενται και εννέα εμφανίσεις σε συγκεντρώσεις και γιορτές του Ναζιστικού Κόμματος Γερμανίας (ΝPD) και άλλων ακροδεξιών κομμάτων.

Μολονότι προσωρινά, τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2016 καταδεικνύουν ότι διατηρείται αυξητική ή σταθερή τάση στις ακροδεξιές μουσικές εκδηλώσεις στη Γερμανία, όπως την οποία είχε διαπιστώσει από τον Ιούνιο σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ακροδεξιές μουσικές εκδηλώσεις την περασμένη χρονιά ήταν συνολικά 199. Τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ακόμα ελλιπή, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να εικάσει ότι η περαιτέρω αύξησή τους είναι βέβαιη.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ