Κλείσιμο

Σόιμπλε: Δεν μου αρέσει αυτό που κάνει ο Ερντογάν, αλλά πρέπει να συνεργαζόμαστε

Ξεκάθαρα υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας με την Τουρκία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά τις μαζικές διώξεις εναντίον φερόμενων πραξικοπηματιών και τα καλέσματα από μέλη της αντιπολίτευσης για τερματισμό της συνεργασίας με την Άγκυρα.

«Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνει ο [τούρκος πρόεδρος] Ερντογάν, αλλά δεν συμφωνώ ότι θα πρέπει να θέσουμε τέλος στη συνεργασία μαζί του», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πόλη του Ροστόκ, στη βόρεια Γερμανία.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η συνεχιζόμενη σύμπραξη με τον κ. Ερντογάν θα βοηθήσει την Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες και μεγάλες μετακινήσεις προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες όπως η Συρία και το Ιράκ.

«Είναι στο συμφέρον μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε [με την Τουρκία]», προσέθεσε.

Η δήλωση Σόιμπλε έρχεται τη στιγμή που η γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD έφερε στη δημοσιότητα γερμανικό κυβερνητικό έγγραφο που καταδεικνύει ότι το Βερολίνο πιστεύει πως η Τουρκία στηρίζει επί χρόνια ισλαμικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, όπως ένοπλες ομάδες στη Συρία και την παλαιστινιακή Χαμάς, που η Ε.Ε. θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Πηγή: skai.gr