45.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί σε Ιράκ και Συρία

Περίπου 45.000 μαχητές της λεγόμενης οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και στη Συρία αφότου ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ άρχισε την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών πριν από δύο χρόνια, δήλωσε την Τετάρτη ο αμερικανός στρατηγός Σον Μακφάρλαντ.

«Εκτιμάμε ότι τους 11 τελευταίους μήνες, σκοτώσαμε περίπου 25.000 εχθρικούς μαχητές. Εάν προστεθούν σε αυτούς οι 20.000 που εκτιμάται ότι είχαν σκοτωθεί προηγουμένως, αυτό σημαίνει 45.000 (νεκρούς) εχθρούς στο πεδίο της μάχης», είπε ο στρατηγός Μακφάρλαντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο αμερικανός ανώτατος αξιωματικός είπε πως υπολογίζει ότι «το ΙΚ διαθέτει σήμερα από 15.000 ως 30.000 άνδρες», έκρινε ωστόσο πως η οργάνωση δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να αντικαταστήσει τους άνδρες της που χάνουν τη ζωή τους σε μάχες προσελκύοντας νεοσύλλεκτους.

Πέραν του έμψυχου υλικού του, το ΙΚ έχει χάσει επίσης μεγάλο μέρος των εδαφών που έλεγχε (περίπου 25.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) στην επικράτεια του Ιράκ και της Συρίας. Όμως αυτό το νόμισμα έχει κι άλλη όψη: σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η αύξηση της πίεσης που δέχεται οδηγεί το ΙΚ να καλεί τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν επιθέσεις στη Δύση και αλλού.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ