Τέξας: Μία νεκρή και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς στο Όστιν (upd)

Μία νεκρη και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός των δύο, «παράλληλων αλλά ξεχωριστών» περιστατικών ένοπλης βίας στο κέντρο του Όστιν, τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές , που διαβεβαιώνουν ότι και τα δύο σημεία που έγιναν οι επιθέσεις είναι πλέον ασφαλή.

Ο αριθμός των δραστών, που για την ώρα μένουν ασύλληπτοι, δεν έχει ακόμη προδιορισθεί. 

Αν και οι τραυματίες, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, έχουν διαφύγει του «άμεσου κινδύνου» η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ακόμη «σοβαρή».

«Ένοπλος έχει ανοίξει πυρ στο κέντρο της πόλης – πολλά τα θύματα», έγραφε στις 3 π.μ, τοπική ώρα, στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η τοπική αστυνομία, ζητώντας από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Είκοσι λεπτά αργότερα από το πρώτο περιστατικό, οι αρχές ανέφεραν πως σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό ένοπλης βίας σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, «που ουδεμία σύνδεση έχει με το πρώτο», όπως υπογράμμισαν. Για προληπτικούς λόγους, η οδηγία προς του πολίτες να αποφύγουν την κυκλοφορία στο κέντρο παραμένει σε ισχύ. 

«Ακούσαμε πέντε πυροβολισμούς και μετά οι άνθρωποι άρχισαν να απομακρύνονται τρέχοντας, τρομοκρατημένοι», δήλωσε στις κάμερες ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του πρώτου περιστατικού. «Μία κοπέλα τραυματίστηκε ενώ μία άλλη κείτονταν ήδη στο έδαφος και παρά τις απόπειρες ανάνηψης που επιχειρήσαμε, ήταν ήδη νεκρή», είπε χαρακτηριστικά. 


Πηγή: Πηγή: SkyNews