Βίντεο ντοκουμέντο με τους σφαγείς της Νορμανδίας να ορκίζονται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq των τζιχαντιστών αποκαλύπτει ότι οι δύο δράστες της επίθεσης στην καθολική εκκλησία της Νορμανδίας είχαν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε μια ημέρα μετά την επίθεση των δυο νεαρών ανδρών στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στα περίχωρα της Ρουέν, εκεί όπου σφάγιασαν τον 86χρονο ιερέα, αφού πρώτα τον ανάγκασαν να γονατίσει.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Αυτοί εκτιμάται ότι είναι ο Αντέλ Κερμίς και ο συνεργός του Αμπντέλ Μαλίκ Π. Οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους Αμπού Ομάρ και Αμπού Τζαλίλ ελ-Χανάφι.

Ο ένας από τους δύο διαβάζει στην αραβική γλώσσα με βαριά προφορά ένα κείμενο μέσω του οποίου ορκίζεται την πίστη του στον επικεφαλής της οργάνωσης Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με το τζιχαντιστικό Amaq News οι δύο τρομοκράτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ.

Πηγή: skai.gr