Ο Ομπάμα υποστήριξε επίσημα την Χίλαρι Κλίντον

Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ, εξέφρασε επίσημα ο Αμερικανός πρόεδρος, στην ομιλία του στο κεντρικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος που διεξάγεται στη Φιλαδέλφεια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τους Δημοκρατικούς να την αναδείξουν στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο των ΗΠΑ.  «Δεν υπήρξε ποτέ ένας ή μία υποψήφια, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ (Κλίντον), κανένας που να είναι περισσότερο κατάλληλος από τη Χίλαρι Κλίντον για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος.

«Σήμερα σας ζητώ να κάνετε για τη Χίλαρι Κλίντον, ότι κάνατε για μένα. Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε», τόνισε.



Τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ σχολιάζοντας το κεντρικό προεκλογικό σλόγκαν του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη και πάλι» είπε: «Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη. Η Αμερική είναι δυνατή. Σας υπόσχομαι ότι η δύναμή μας, η μεγαλοσύνη μας, δεν εξαρτάται από τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Ομπάμα περιέγραψε την πρόοδο που σημειώθηκε στα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της υγείας (Obamacare) αλλά και στην εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το 2011.

Παράλληλα, τόνισε ότι στις ΗΠΑ μετρούν οι αξίες και όχι η φυλετική καταγωγή, η θρησκεία ή οι πολιτικές πεποιθήσεις, κι αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το μεγαλείο των ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ