Ομπάμα: Οι Δημοκρατικοί πρέπει να ανησυχούν με την υποψηφιότητα Τραμπ

O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που αναμένεται να παρέμβει αργότερα σήμερα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στην Φιλαδέλφεια, δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί πρέπει να «συνεχίσουν να ανησυχούν» για την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ έως ότου ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Η συμβουλή μου προς τους Δημοκρατικούς, την οποία δεν έδωσα στην Χίλαρι Κλίντον διότι το γνωρίζει ήδη, είναι να συνεχίσουν να ανησυχούν έως τη στιγμή που όλες οι ψήφοι θα συγκεντρωθούν και καταμετρηθούν» επισήμανε σήμερα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Ένας εκ των κινδύνων μιας εκλογικής αναμέτρησης όπως η δική μας είναι ότι οι πολίτες δεν σκέφτονται σοβαρά την πρόκληση, μένουν στα σπίτια τους και καταλήγουμε σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα» εξήγησε ο ίδιος.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ να νικήσει την Χίλαρι Κλίντον, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Όλα είναι πιθανά».

«Με την ιδιότητα ενός προσώπου που εξελέγη σε διαφορετικές θέσεις εδώ και περίπου 20 χρόνια, είδα κάθε είδους παράλογα γεγονότα να συμβαίνουν και πιστεύω ότι οποιοσδήποτε συμμετάσχει σε μια εκστρατεία χωρίς να νιώθει φόβο διατρέχει τον κίνδυνο να ηττηθεί» συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η Χίλαρι Κλίντον έλαβε χθες το βράδυ επίσημα το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου κι είναι πλέον η πρώτη γυναίκα που εκπροσωπεί ένα μεγάλο κόμμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε μια «εξαιρετική υπουργό Εξωτερικών» που συνέβαλε στο να καταστεί η χώρα ασφαλέστερη.

«Αυτό που είναι τρομαχτικό, είναι ένας πρόεδρος ο οποίος δεν γνωρίζει τα θέματα και δεν μοιάζει καν να ενδιαφέρεται να μάθει όσα δεν γνωρίζει» υπογράμμισε ο Ομπάμα αναφερόμενος στον Τραμπ.

«Πιστεύω ότι εάν ακούσετε οποιαδήποτε από τις συνεντεύξεις τύπου που έχει παραχωρήσει ή τις αναμετρήσεις όπου έχει συμμετάσχει, οι βασικές του γνώσεις για τα διεθνή ζητήματα ή ακόμα τι είναι μια πυρηνική τριάδα ή η διαφορά μεταξύ σιιτών και σουνιτών στον μουσουλμανικό κόσμο, είναι θέματα τα οποία αγνοεί και δεν φαίνεται πως περνάει πολύ χρόνο προκειμένου να προσπαθήσει να τα ανακαλύψει» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Επισήμανε εξάλλου ότι στην ομιλία που θα εκφωνήσει απόψε στο συνέδριο των Δημοκρατικών, σκοπεύει να επιμείνει στο γεγονός ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι βαθιά αισιόδοξος σχετικά με το μέλλον της Αμερικής και είναι 100% πεπεισμένος ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι μια εξαίσια πρόεδρος».
Πηγή: skai.gr