Κλείσιμο

Τρία νέα γραφεία στις ΗΠΑ ανοίγει η βρετανική κυβέρνηση

Η βρετανική κυβέρνηση θα ανοίξει τρία νέα γραφεία τις ΗΠΑ για να προωθήσει τις βρετανικές επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, επελέγησαν οι πόλεις Μινεάπολις στη Μινεσότα, Ράλεϊ στην Βόρεια Καρολίνα και Σαν Ντιέγκο στη νότια Καλιφόρνια λόγω της οικονομικής τους παραγωγικότητας και των ερευνητικών και αναπτυξιακών ιδρυμάτων που βρίσκονται εκεί.

"Το φιλόδοξο όραμά μας για μια ανοιχτή και εξωστρεφή οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει την ενίσχυση της παρουσίας μας στις πιο σημαντικές αγορές σε όλο τον κόσμο και οι τρεις αυτές πόλεις προσφέρουν συναρπαστικές ευκαιρίες για την ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων", σύμφωνα με απόσπασμα της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ σε επιχειρηματίες στο Σικάγο και που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.
Ο Φοξ πραγματοποιεί τριήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων την Ουάσινγκτον, το Σικάγο και το Λος Άντζελες.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Φοξ δήλωσε σε συνέντευξή του πως οι αρχές του επόμενου χρόνου θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκκινήσει επίσημα η Βρετανία τις συνομιλίες του διαζυγίου με την ΕΕ προκειμένου οι εμπορικές συμφωνίες να έχουν επιτευχθεί πριν τις επόμενες εκλογές του 2020.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Φοξ δήλωσε ακόμη ότι η Βρετανία θα είναι σε θέση να διαπραγματευθεί στενότερες εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ και ότι το Λονδίνο μάλλον θα επιδιώξει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την 'Ενωση.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ