Επίθεση με οσμή τζιχαντισμού σε εκκλησία στη Γαλλία - Έσφαξαν τον ιερέα

Νέο αιματηρό περιστατικό ομηρίας σημειώθηκε την Τρίτη στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ, στη Νορμανδία, όταν δύο άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια εισέβαλλαν στην εκκλησία της πόλης, στην οποία εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ένας ιερέας, δύο καλόγριες και ορισμένοι πιστοί. 

H ιστοσελίδα Le Point αναφέρει ότι οι δύο δράστες εισέβαλλαν από την πίσω πόρτα της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας, φωνάζοντας ISIS και ακινητοποίησαν τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια, αφού μαχαίρωσαν στην καρωτίδα τον ιερέα και έναν πιστό, βγήκαν από την εκκλησία και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα πάντα με την γαλλική ιστοσελίδα, νεκρός είναι ο Πάτερ Jacques Hamel, 86 ετών που χειροτονήθηκε ιερέας το 1958, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχει τραυματιστεί και ένας αστυνομικός.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ο γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.

 
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ένας δεύτερος όμηρος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δήλωσε ότι ειδική μονάδα της αστυνομίας ερευνά την εκκλησία για την ύπαρξη εκρηκτικών. 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εμανουέλ Βαλς εξέφρασε τον αποτροπιασμό του «για την επίθεση βαρβάρων στην εκκλησία» και δήλωσε ότι «ολόκληρη η Γαλλία και όλοι οι καθολικοί υποφέρουν. Θα αντισταθούμε».

Οι δράστες της επίθεσης είναι «δύο τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τον τόπο της επίθεσης.

«Αυτοί που επλήγησαν είναι οι καθολικοί, αλλά επίσης αυτό αφορά τους Γάλλους στο σύνολό τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, καλώντας τους Γάλλους να ενωθούν απέναντι στην τρoμοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει».

Το Βατικανό από την πλευρά του καταδίκασε την «βάρβαρη δολοφονία» του ιερεά.

Διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο δράστες ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές, καθώς είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και έπρεπε να εκτίσει την ποινή του με ειδικό βραχιόλι παρακολούθησης, ενώ το δικαστήριο του είχε επιβάλλει την υποχρεωτική ποινή της διαμονής με τους γονείς του, μετά την αποφυλάκισή του, στις 2 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, καθώς σε προκύρηξή του αναφέρει ότι οι δύο δράστες ήταν μαχητές του.









>

Πηγή: skai.gr