Κλείσιμο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Άνσμπαχ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε έξω από το χώρο όπου φιλοξενείτο ένα μουσικό φεστιβάλ, στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, μετέδωσε το "πρακτορείο" Amaq που πρόσκειται στους ακραίους τζιχανιστές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το ΙΚ ανέφερε ότι ο 27χρονος δράστης ήταν ένας από τους «πιστούς στρατιώτες» του.

«Εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινομενος στις εκκλήσεις για να μπουν στο στόχαστρο οι χώρες του συνασπισμού που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε το Amaq.

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές της Βαυαρίας ανακοίνωναν πως βρήκαν βίντεο στα οποία ο 27χρονος Σύρος βομβιστής ορκιζόταν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και υποσχόταν εκδίκηση για τους «νεκρούς τζιχαντιστές».

Σε ένα από τα βίντεο, μάλιστα, ο δράστης ορκιζόταν αφοσίωση στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Στο σπίτι του βομβιστή του οποίου η επίθεση του κόστισε την ζωή και τραυμάτισε δεκαπέντε πολίτες, βρέθηκαν υλικά και οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών υλικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ διέταξε την αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς εξ αιτίας των τεσσάρων πρόσφατων επιθέσεων μέσα σε μία εβδομάδα στην Γερμανία.
Πηγή: skai.gr