Κλείσιμο

Σύρος πρόσφυγας αυτοανατινάχτηκε και τραυμάτισε 12 ανθρώπους στη Γερμανία

Νέο σοκ στην Γερμανία, στη σκιά της επίθεσης της Παρασκευής στο Μόναχο, και του αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε νωρίτερα χθες βράδυ στη Στουτγκάρδη.

27χρονος Σύρος πρόσφυγας ενεργοποίησε βόμβα που έφερε πάνω του σε εστιατόριο, έξω από ένα φεστιβάλ μουσικής το οποίο παρακολουθούσαν 2.500 άτομα στην πόλη Άνσμπαχ (στην Νυρε-μβέργη), με αποτελεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον βαυαρό υπουργό Εσωτερικών, ο δράστης είχε ζητήσει άσυλο πριν από ένα χρόνο αλλά του οι γερμανικές αρχές αρνήθηκαν να του το δώσουν. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο στόχος του ήταν να σκοτώσει ανθρώπους ή να αυτοκτονήσει καθότι είχε κάνει δυο φορές απόπειρα στο παρελθόν.

Νωρίτερα χθες ένας νεαρός άνδρας σκότωσε με ματσέτα μία έγκυο γυναίκα και τραυμάτισε άλλη μια γυναίκα και έναν άνδρα στην πόλη Ρόιτλιγκεν (κοντά στη Στουτγκάρδη).

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης είναι επίσης Σύρος πρόσφυγας 21ενος ετών, που είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του, ωστόσο ήταν γνωστός στην αστυνομία από προηγούμενα περιστατικά.

Σημειώνεται ότι 4 επεισόδια βίας έχουν σημειωθεί στη Γερμανία μέσα σε μια εβδομάδα.
Πηγή: skai.gr