Επί ένα χρόνο σχεδίαζε το μακελειό στο Μόναχο ο 18χρονος Ιρανογερμανός

Για τουλάχιστον ένα χρόνο σχεδίαζε την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου ο 18χρονος δράστης, σύμφωνα με αποδείξεις που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, δηλώνουν οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία.

Το πιστόλι με το οποίο σκόρπισε το θάνατο, είχε αγοραστεί παράνομα από το διαδίκτυο, ενώ οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο μακελάρης είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο Facebook, προκειμένου να προσελκύσει τα θύματά του.

Πάντως, όπως ανακοίνωσαν οι βαυαρικές ανακριτικές αρχές, τα θύματα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο ήταν τυχαία, καθώς φαίνεται ότι ο δράστης δεν στόχευε συγκεκριμένα πρόσωπα, και δεν ήταν συμμαθητές του δράστη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί δυνατό να ανακριθούν οι γονείς του δράστη, καθώς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Εν τω μεταξύ, συμφωνά με το νεότερο απολογισμό, οι νεκροί είναι 9 και οι τραυματίες 35 εκ των οποίων οι 10 φέρουν σοβαρά τραύματα.

Όπως δήλωσαν οι ανακριτικές αρχές της Βαυαρίας, η ερευνά στο υπνοδωμάτιό του έδειξε ότι είχε εμμονή με τις μαζικές δολοφονίες και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν από το μακελειό είχε προειδοποιήσει ένα 14χρονο κορίτσι που έμενε στην ίδια πολυκατοικία ότι θα τους σκοτώσει όλους.

Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και φωτογραφίες από επίσκεψη του δράστη στο Βίνεντεν της Στουτγκάρδης, όπου το 2009 ένας άλλος 17χρονος σε δολοφονικό αμόκ είχε σκοτώσει 15 συμμαθητές του.

Οι αρχές δήλωσαν ότι στο δράστη άρεσαν τα βίαια παιχνίδια στον υπολογιστή, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πίσω από την πράξη του βρίσκονται πολιτικά κίνητρα.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ακόμα ότι ελάμβανε αγωγή για ψυχικό νόσημα.
Πηγή: skai.gr