Τρομοκρατία στο Μόναχο: 10 νεκροί και 21 τραυματίες - αυτοκτόνησε δράστης

Δέκα νεκροί και τουλάχιστον 21 τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου στις 6:00 μ.μ.
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και όπως επιβεβαιώνει η αστυνομία, ένοπλος εισέβαλε στο εμπορικό κέντρο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως σε κατάστημα Mc Donalds του εμπορικού κέντρου.

Λίγες ώρες αργότερα, ο δράστης αυτοκτόνησε ενώ κατεδιώκετο από τις αρχές.

«Παραμείνετε στα σπίτια σας»

Μέχρι και τον τερματισμό των επιχειρήσεων, η αστυνομία είχε ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στο twitter είχε ενεργοποιηθεί  και το χασταγκ #offentur που θα πει στα γερμανικά ανοιχτή πόρτα και ενημέρωνε τους κατοίκους της πόλης για ασφαλή σημεία στα οποία μπορούσαν να βρουν καταφύγιο. 

Ταυτόχρονα ανακλήθηκαν όλες οι άδειες του ιατρικού προσωπικού από δύο μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες του Μονάχου. 

Σύσκεψη στην καγκελαρία - επιστροφή του ντε Μ
Συνεργάτες της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ έχουν συγκεντρωθεί στην Καγκελαρία, από όπου παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Μόναχο και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος βρισκόταν σε μια πτήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου θα έκανε ολιγοήμερες διακοπές όταν διαπράχθηκε επίθεση ενόπλων στο Μόναχο νωρίτερα σήμερα, διακόπτει το ταξίδι του και επιστρέφει εσπευσμένα στο Βερολίνο, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).

Εικόνες και video δείχνουν ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας που σαρώνουν την περιοχή προς αναζήτηση των δραστών που μέχρι αυτή την στιγμή παραμένουν ασύλληπτοι. Σε κάποια από αυτά τα ελικόπτερα επιβαίνουν ελεύθεροι σκοπευτές. 













Με εντολή της αστυνομίας έχουν κλείσει όλοι οι σταθμοί του μετρό στο Μόναχο ενώ την λειτουργία τους έχουν διακόψει και όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Στο ακόλουθο video εμφανίζεται πιθανότατα ένας από τους δράστες να πυροβολεί: 




 
















Δείτε στο video που ακολουθεί τις επιχειρήσεις της γερμανικής αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο εμπορικό κέντρο:








Σωστικά συνεργεία μεταφέρουν τραυματίες στα νοσοκομεία:
Πηγή: skai.gr