Wikileaks: Δημοσίευσε το πρώτο μέρος από τα 300.000 mail του AKP

Η τουρκική αρχή ανακοίνωσε ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» κατά του ιστότοπου, όρος ο οποίος χρησιμοποιείται στην Τουρκία όταν κόβεται η πρόσβαση σε ιστοσελίδες.

To Wikileaks προχώρησε στη δημοσίευση του πρώτου μέρους των e-mail του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία (AKP) όπως είχε προαναγγείλει. Πρόκειται για 294.548 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 762 θυρίδες λογαριασμών από το «A» έως το «Ι», με χιλιάδες επισυναπτόμενα αρχεία.

Τα e-mail έχουν σταλεί από τη διεύθυνση akparti.org.tr του AKP. Το πιο πρόσφατο έχει ημερομηνία αποστολής την 6η Ιουλίου 2016, ενώ τα παλαιότερα χρονολογούνται από το 2010.

Το υλικό πέρασε στην κατοχή του Wikileaks μία εβδομάδα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος και η δημοσίευση έγινε ως απάντηση στις μαζικές εκκαθαρίσεις στη γειτονική χώρα.

Οπως διευκρινίζει το Wikileaks «Έχουμε επαληθεύσει το υλικό και την πηγή, που δεν συνδέεται, με οποιονδήποτε τρόπο, με τα στοιχεία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, ή με κάποιο αντίπαλο πολιτικό κόμμα ή κράτος».

Η ανάγνωση και ανάλυση των χιλιάδων μηνυμάτων θα απαιτήσει χρόνο ενώ η πρώτη αίσθηση που προκύπτει είναι ότι περιλαμβάνονται και ανούσια γενικού περιεχομένου μηνύματα. 
Πηγή: skai.gr