Έκκληση Ερντογάν στις ΗΠΑ για έκδοση του Γκιουλέν

Οι ΗΠΑ πρέπει να εκδώσουν άμεσα στην Τουρκία τον ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν που βρίσκεται στην Πενσυλβάνια είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της νέας του ομιλίας παρουσία χιλιάδων συγκεντρωμένων υποστηρικτών του που τον αποθέωναν.

«Ό,τι μας ζητήσατε στο παρελθόν εμείς το κάναμε, αν είσαστε πραγματικοί σύμμαχοι πρέπει να μας τον παραδώσετε αμέσως» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

«Εύχομαι ο Θεός να δείξει έλεος σε όλους τους μάρτυρες μας. Εγώ δεν κάνω διάκριση μεταξύ τους» ανέφερε ενώ ζήτησε ενότητα μεταξύ των τεσσάρων πολιτικών κομμάτων της χώρας. 

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως αυτοί που προσπάθησαν να διενεργήσουν το πραξικόπημα αποτελούσαν «έναν όγκο» μέσα στους κόλπους του στρατού. Τώρα θα υπάρξει κάθαρση».

«Αυτή η "παράλληλη δομή" δε δίστασε να βομβαρδίσει τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε εναντίον τους» είπε. 

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι δικές μας, όχι εκείνες της παράλληλης δομής. Εγώ είμαι ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο δίκτυο του Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι υποδαύλισε το πραξικόπημα όπως και άλλες απόπειρες ανατροπής του.

«Υπάρχουν ξένες δυνάμεις που θέλουν να προκαλέσουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο λαό όμως εμείς θα τα καταφέρουμε» είπε επίσης στο συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε μεταξύ άλλων «Θέλουμε εκτελέσεις». 

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στο πλήθος ότι τέτοιου είδους αιτήματα («Θέλουμε εκτελέσεις») ενδεχομένως θα συζητηθούν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα.







Πηγή: skai.gr