Το Βέλγιο αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας για την εθνική γιορτή του μετά τη Νίκαια

Την αύξηση των μέτρων ασφαλείας για την εθνική εορτή του Βελγίου, την επόμενη εβδομάδα, αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 84 ανθρώπους.

«Θα λάβουμε επιπλέον μέτρα» ώστε να αποτρέψουμε κάθε επίθεση στη βελγική εθνική εορτή στις 21 Ιουλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Προσέθεσε ότι οι βελγικές Αρχές είχαν ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης σαν αυτή που διαπράχθηκε στη γαλλική Ριβιέρα, όπου ο μακελάρης οδήγησε φορτηγό πάνω στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει επίδειξη πυροτεχνημάτων προς τιμήν της εθνικής εορτής των Γάλλων, της Μέρας της Βαστίλης.

Παρά ταύτα, ο κ. Μισέλ σημείωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού από το επίπεδο τρία όπου βρίσκεται σήμερα στο τέσσερα, που είναι και το ανώτατο.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, το επίπεδο τέσσερα καταδεικνύει την ύπαρξη συγκεκριμένων πληροφοριών για επικείμενη απειλή, προσθέτοντας καθησυχαστικά ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε τέτοιου τύπου πληροφορίες».

Το Βέλγιο λειτούργησε ως βάση του τζιχαντιστικού πυρήνα που αιματοκύλισε το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015 και τις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου του 2016, οι οποίες κατέληξαν στο θάνατο 162 ανθρώπων.
Πηγή: skai.gr