36 δισ. δολάρια θα διαθέσει η Νότια Κορέα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει περίπου 42 τρις γουόν (36 δις δολάρια ΗΠΑ) έως το 2020 για την ανάπτυξη κλάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως της ηλιακής και της αιολικής, και φιλικών στο περιβάλλον εργοστασίων παραγωγής ρεύματος.

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, Joo Hyung-hwan, δήλωσε σε συνεδρίαση της επιτροπής για τη μελλοντική ενεργειακή στρατηγική ότι η κυβέρνηση θα επενδύσει 42 τρις γουόν σε νέους ενεργειακούς κλάδους, λαμβάνοντας όλα τα διαθέσιμα μέτρα πολιτικής έως το 2020, υποσχόμενος μείωση των ρυθμίσεων και διάφορες ενισχύσεις για την ανάπτυξη των νέων ενεργειακών τομέων ως της νέας μηχανής για τις εξαγωγές.

Περίπου 33 τρις γουόν θα διατεθούν για την ανάπτυξη ανανεώσιμων ενεργειακών πόρων τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ 4,5 τρις γουόν θα επενδυθούν στο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας και 2 τρις γουόν σε οικολογικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος.

Εστιάζοντας στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Σεούλ αποβλέπει να διασφαλίσει ενέργεια 13 εκατομμυρίων κιλοβάτ από φιλικά στο περιβάλλον εργοστάσια. Η ενέργεια αυτή αντιστοιχεί στο ρεύμα που μπορούν να παραγάγουν 26 εργοστάσια που χρησιμοποιούν άνθρακα.
Πηγή: skai.gr