Την παραίτησή του από την ηγεσία του UKIP ανακοίνωσε ο Φάρατζ

Την παραίτηση του από την ηγεσία του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου UKIP ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο ευρωσκεπτικιστής πολιτικός δικαιολόγησε την απόφαση του λέγοντας ότι τώρα που ανέκτησε τη χώρα του με την ψήφο υπέρ του Brexit στο πρόσφατο δημοψήφισμα, θέλει «πίσω» και τη ζωή του.

«Στόχος μου στην πολιτική ήταν να βγάλω τη Βρετανία από την ΕΕ. Αισθάνομαι ότι έχω κάνει τη δουλειά μου. Δε θα μπορούσα να κάνω περισσότερα», είπε ο κ. Φάρατζ, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας των βουλευτών του UKIP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι τη λήξη της θητείας του.



Απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού άλλου κόμματος και αρνήθηκε να πάρει θέση για τον διάδοχό του. Είπε ότι ο νέος ηγέτης του UKIP θα έχει εκλεγεί πριν από το κομματικό συνέδριο του φθινοπώρου.

Απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο να ανακαλέσει την απόφαση παραίτησης, όπως είχε κάνει το 2015 μετά από τις γενικές εκλογές.

Υποστήριξε ότι χωρίς το UKIP, η εκστρατεία υπέρ του Brexit δε θα είχε νικήσει. Ο κ. Φάρατζ είπε επίσης ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να προέρχεται από τις τάξεις των υποστηρικτών του Brexit, ώστε να μην «πουληθεί» ο βρετανικός λαός στην τελική συμφωνία με την ΕΕ.

Είπε ότι το UKIP μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, ιδίως παίρνοντας ψήφους από τους Εργατικούς που βρίσκονται σε κρίση και πρόσθεσε ότι αν η συμφωνία με την ΕΕ είναι απογοητευτική, τότε στις εκλογές του 2020 το κόμμα θα πάει πολύ καλά.



Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο