Mπαγκλαντές: Τουλάχιστον 20 όμηροι διασώθηκαν από τους τζιχαντιστές στην Ντάκα

Toυλάχιστον 20 άνθρωποι, που ήταν όμηροι τζιχαντιστών για περίπου δέκα ώρες, διασώθηκαν από την έφοδο των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές Ντάκα, ενώ έξι τρομοκράτες έπεσαν νεκροί.  "Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο", δήλωσε αξιωματούχος του στρατού.

Το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη, υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν 24 άνθρωποι, ωστόσο μέχρι στιγμής οι αρχές του Μπαγκλαντές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του ΙΚ, αναφέροντας ότι από τις ανταλλαγές πυρών έχασαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλαν στο εστιατόριο όπου συχνάζουν ξένοι και διπλωμάτες, άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια άρπαξαν ομήρους.

Bangladeshi security personnel stand guard near a restaurant that has reportedly been attacked by unidentified gunmen in Dhaka, Bangladesh, on 1 July

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτησή του στο πρακτορείο ειδήσεων Άμακ (Amaq) που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση.

Η τρομοκρατική οργάνωση ανήρτησε στο διαδίκτυο και φωτογραφίες ανθρώπων που διατείνεται πως είναι ξένοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

«Δεν υπήρξε καμιά βούληση για διαπραγμάτευση» από μέρους των δραστών της επίθεσης, δήλωσε λίγο νωρίτερα ο πρεσβευτής της Ιταλίας στη Ντάκα, Μάριο Πάλμα, στην ιταλική τηλεόραση. «Πρόκειται για μια αποστολή αυτοκτονίας», συμπλήρωσε.

Injured policeman in Dhaka. 1 July 2016

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ