Κλείσιμο

Δεκάδες όμηροι σε επίθεση στη διπλωματική ζώνη της Ντάκα - το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Κατάσταση ομηρίας, με περίπου 20 ομήρους βρίσκεται σε εξέλιξη από αργά το απόγευμα μέσα στη διπλωματική ζώνη της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, της Ντάκα, με δύο αστυνομικούς να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ το CNN κάνει λόγο για 40 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο-αρτοποιείο, άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια άρπαξαν αιχμαλώτους. Έχουν υπάρξει και ανταλλαγές πυροβολισμών ανάμεσα στους δράστες και αστυνομικούς.

Ο τοπικός διοικητής της Αστυνομίας έχει δηλώσει ότι ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται και ξένοι υπήκοοι, ενώ ανέφερε ότι οι δράστες είναι οκτώ ή εννέα.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί, ενώ φέρεται να γίνονται προετοιμασίες για αστυνομική εισβολή στο κτήριο με τη χρήση θωρακισμένων οχημάτων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που είναι προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών να μεταδίδει ότι μαχητές του βρίσκονται πίσω από το χτύπημα. Αυτό μεταδίδει η υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων SITE.

Το «τηλεγράφημα» του Amaq κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι από το εστιατόριο ακούγονται κραυγές «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».



Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια στο Μπαγκλαντές έχουν λάβει χώρα πολλές δολοφονίες κοσμικών δημοσιογράφων και μπλόγκερ.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει ζητήσει από τους εργαζόμενούς της να μείνουν στο σημείο που βρίσκονται. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι υπάλληλοι.


Photo published for Dhaka shooting: 'Foreigners' taken hostage by gunmen at restaurant in Bangladesh capital




Πηγή: skai.gr