Κλείσιμο

Βενέδικτος: Ένα «γκέι λόμπι» προσπάθησε να ασκήσει εξουσία στο Βατικανό

Την ύπαρξη ενός «γκέι λόμπι» που προσπαθούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις του Βατικανού φέρεται να καταγγέλλει στα απομνημονεύματά του ο τέως πάπας Βενέδικτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Το βιβλίο, με τίτλο «Οι Τελευταίες Συζητήσεις», αναμένεται να εκδοθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρώην πάπας αξιολογεί τη θητεία του στην κορυφή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η «Corriere della Sera» έχει εξασφαλίσει τα ιταλικά δικαιώματα προδημοσίευσης αποσπασμάτων του έργου και έχει πρόσβαση στο κείμενο του Βενέδικτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην ποντίφικας, που παραιτήθηκε το 2013 επικαλούμενος λόγους υγείας, υποστηρίζει ότι ένα «γκέι λόμπι» που αποτελούνταν από τέσσερα ή πέντε άτομα επιδίωκε να ασκήσει επιρροή στο Βατικανό.

Ο Βενέδικτος φέρεται να ισχυρίζεται ότι κατόρθωσε να «διαλύσει» αυτή την ομάδα.

Την περίοδο της παραίτησης του Βενέδικτου, ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι ο πάπας είχε δεχτεί πιέσεις ώστε να εγκαταλείψει τον θώκο του.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Corriere della Sera», ο Βενέδικτος απορρίπτει ότι «εκβιασμοί ή πιέσεις» ήταν η αιτία πίσω από την απόφασή του να γίνει ο πρώτος πάπας που παραιτήθηκε τους τελευταίους έξι αιώνες.

Μετά την παραίτησή του, ο Βενέδικτος κατοικεί σε ένα πρώην μοναστήρι στους κήπους του Βατικανού.
Πηγή: skai.gr