Ολάντ: Η απόφαση του Brexit δεν ακυρώνεται ούτε αναβάλλεται

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί ούτε να ακυρωθεί ούτε να αναβληθεί, και τώρα οι Βρετανοί θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της απόφασής τους, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Ολάντ παραδέχτηκε ότι οι βρετανοί πολίτες μάλλον αρχίζουν πλέον να μπαίνουν στη διαδικασία αναθεώρησης της απόφασής τους για έξοδο, καθώς κατανοούν τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Όμως η απόφαση έχει ληφθεί» [...] Τώρα πρέπει να σχηματιστούν οι συνέπειες», συμπλήρωσε.

Τα σχόλια του γάλλου προέδρου ήλθαν μετά από συνάντηση που είχε με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη της Μάχης του Σομ, μίας εκ των πλέον πολύνεκρων μαχών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κ. Ολάντ έχει τηρήσει έως τώρα μία από τις σκληρότερες στάσεις απέναντι στο Λονδίνο, ζητώντας επανειλημμένα την ταχύτερη δυνατή έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ηγέτες των 27 εταίρων έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ανεπίσημες ή επίσημες διαβουλεύσεις με τη βρετανική πλευρά για το πρώτο διαζύγιο στην ιστορία της Ε.Ε. έως ότου η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, που διέπει τη διαδικασία εξόδου.

Παράλληλα, οι «27» έχουν καταστήσει σαφές ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά εάν δεν δεχτεί τις τέσσερις ελευθερίες της Ε.Ε., που περιλαμβάνουν την ελεύθερη κίνηση ανθρώπων.
Πηγή: skai.gr