Γκόουβ: Η Βρετανία θα διαπραγματευτεί τους όρους εξόδου της πριν προσφύγει στο άρθρο 50

Η Βρετανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί τους προκαταρκτικούς όρους της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν προσφύγει στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας που θα την οδηγήσει στην αποχώρηση, υποστήριξε σήμερα Πέμπτη ο Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος το πρωί είχε ανακοινώσει ότι είναι υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και στην πρωθυπουργία.

"Πιστεύω ότι αφού
έχουμε την ευκαιρία να διαπραγματευτούμε και να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας την απόφαση που έλαβε ο βρετανικός λαός, τότε, εν ευθέτω χρόνω, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

Ο Γκόουβ είπε επίσης ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πρέπει να είναι κάποιος ο οποίος στηρίζει την απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα πρέπει να οικοδομήσει μια πιο "δυναμική" οικονομία.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δε θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές των Συντηρητικών για τη διαδοχή του Κάμερον.

Η δραματική ανακοίνωση
ήρθε λίγο πριν την εκπνοή της διορίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων και ακολούθησε την απόφαση του Γκόουβ, που αναμενόταν μετά από μια επιτυχημένη συνεργασία υπέρ του Brexit να αναλάβει τον συντονισμό της εσωκομματικής προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τζόνσον, να ανακοινώσει ότι κατέρχεται και ο ίδιος διεκδικώντας την πρωθυπουργία.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπαινίχθηκε εμφανώς ότι θεωρεί «προδοσία» την κίνηση του Μάικλ Γκόουβ.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr