Ένοπλος στην αμερικανική βάση Andrews - Υπό διερεύνηση το κέντρο υγείας (Video) (Upd) (Pics)

Η στρατιωτική βάση η οποία θεωρείται και το «σπίτι του airforce 1» - του αεροσκάφους των Προέδρων των ΗΠΑ, βρίσκεται σε αποκλεισμό από ειδικές δυνάμεις μετά από αναφορές πως υπάρχει ένοπλος στο κέντρο υγείας. 

Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς, ενώ όλο το προσωπικό της βάσης μεταφέρεται σε ασφαλές καταφύγιο. 




Σημειώνεται πως αρχικά υπήρξε σύγχυση αναφορικά με το εάν το περιστατικό είναι πραγματικό καθώς στη βάση βρίσκεται σε εξέλιξη άσκηση για την αντιμετώπιση περιστατικών με ενόπλους. Εκπρόσωπος της βάσης επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για άσκηση αλλά για πραγματικό περιστατικό.




Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο ένοπλος βρίσκεται οχυρωμένος στον 3ο όροφο του κέντρου υγείας της βάσης χωρίς να έχει γίνει γνωστό το εάν κρατά ομήρους. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και reporter ο οποίος βρίσκεται στη βάση. 

Ο επικεφαλής εθνικής – εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ , Jeh Johnson τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στη βάση χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πιο πρόσφατη επίθεση σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο, στη βάση Λάκλαντ στο Τέξας όταν και είχαν χάσει τη ζωή τους δύο μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Η βάση Andrew με σχετική ενημέρωσή της στο twitter αναφέρει πως ο συναγερμός έληξε χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Με νεότερη ενημέρωσή της η βάση υπογραμμίζει πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη τονίζοντας πως το κέντρο υγείας στο οποίο οι αναφορές σημείωναν πως υπάρχει ένοπλος, βρίσκεται ακόμη υπό επιτήρηση.



Πηγή: skai.gr