Ρωσία: O Άσαντ θα φύγει όταν αυτό είναι δυνατό

Η Ρωσία θα συνυπογράψει την αντικατάσταση του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά μόνο αν έχει προηγουμένως διασφαλιστεί ότι η αλλαγή αυτή δεν θα προκαλέσει κατάρρευση της συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγές του Κρεμλίνου που επικαλείται το Reuters. 

Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο (να αντικατασταθεί ο Άσαντ) αλλά η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να του παρέχει υποστήριξη, ανεξάρτητα από τις φωνές της διεθνούς κοινότητας που πιέζουν για την εγκατάλειψή του.

Μια τέτοια σταθερή υποστήριξη προς τον Άσαντ πιθανότατα θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους αντιπάλους του Άσαντ αλλά και τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον η οποία επιθυμεί την αλλαγή της συριακής ηγεσίας.

Το Κρεμλίνο, το οποίο παρενέβη πέρυσι προκειμένου να υποστηρίξει τον Άσαντ, φοβάται ότι μπορεί να υπάρξει αναταραχή σε περίπτωση που αυτός φύγει. Θεωρεί ότι το καθεστώς είναι πολύ εύθραυστο για να μπορέσει να διαχειριστεί μια σημαντική αλλαγή, και πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές πριν φύγει ο Άσαντ.
Πηγή: skai.gr