Τρεις συλλήψεις για τη ρατσιστική μετά-Brexit επίθεση στο Μάντσεστερ

Δύο νεαροί άνδρες και ένας έφηβος τέθηκαν υπό κράτηση στο Μάντσεστερ της Βρετανίας μετά από μία πολύκροτη ρατσιστική επίθεση που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης μέσα σε ένα τραμ της πόλης, περιστατικό που εντάσσεται σε μία ευρεία αύξηση φαινομένων ρατσισμού μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης.

Πρόκειται για δύο άνδρες 20 και 18 ετών, κι έναν 16χρονος, που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή του Σάλφορντ με την υποψία της συμμετοχής σε διαπληκτισμό.

Η τελευταία ενημέρωση που έγινε από την Αστυνομία του Μάνστεστερ, το βράδυ της ίδιας μέρας, αναφέρει ότι οι τρεις παραμένουν κρατούμενοι για ανάκριση.

Το περιστατικό κινηματογραφήθηκε από άλλους επιβάτες του τραμ και προκάλεσε αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θύμα ήταν ένας βρετανός πολίτης, βετεράνος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Στο βίντεο, οι δράστες αποκαλούν το θύμα τους «γ... μετανάστη» που «δεν είναι καν από την Αγγλία», και του φωνάζουν «πήγαινε πίσω στην Αφρική».

Οι νέοι κρατούσαν μπουκάλια μπύρας. Ένας εξ αυτών πλησιάζει το θύμα και του πετά μικρή ποσότητα ποτού.

Μιλώντας στο δίκτυο Channel 4, το θύμα της επίθεσης υποστήριξε ότι η τάση για τέτοιες συμπεριφορές προϋπήρχε του δημοψηφίσματος για το Brexit, όμως το αποτέλεσμα φαίνεται να έχει δώσει την εντύπωση σε διάφορους ότι τέτοιες συμπεριφορές έχουν πλέον νομιμοποιηθεί.

Το στρατόπεδο που υποστήριξε την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. μετέτρεψε την μετανάστευση σε ένα από τα κυριότερα και πιο θερμά μέτωπα αντιπαράθεσης και συζήτησης πριν τις κάλπες.

«Όλα τα περιστατικά μίσους αντιμετωπίζονται με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα και αυτή η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή στο Ευρύτερο Μάντσεστερ», ανακοίνωσε ο επικεφαλής ερευνών της τοπική Αστυνομίας, μετά τις συλλήψεις.
Πηγή: skai.gr