Κλείσιμο

Μέρκελ: Δεν βλέπω να αλλάζει γνώμη η Μ.Βρετανία

Μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι «χρειάζεται όλοι μας να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ευχολόγια».

H καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε ότι δεν «βλέπει» να αλλάζει γνώμη η Βρετανία, μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την επικράτηση του Brexit. «Θέλω να πω ξεκάθαρα απόψε ότι δεν βλέπω τρόπο να αντιστραφεί αυτό», είπε.

H Άνγκελα Μέρκελ περιέγραψε τις συνομιλίες με τον απερχόμενο Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ως «σοβαρές» και «φιλικές». Υπογράμμισε ότι δεν ήταν η στιγμή για θλίψη ή θυμό, αλλά ότι η Ευρώπη πρέπει απλώς να αναζητήσει λύση στην κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη τώρα.

Τουσκ: Η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα γίνει από τον επόμενο Βρετανό πρωθυπουργό

O επικεφαλής της Συνόδου Κορυφής, Ντόναλντ Τουσκ, στάθηκε στην επόμενη ημέρα για την οικονομία της ΕΕ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας στις Βρυξέλλες.
«Ήταν ένα συμβούλιο αφιερωμένο στη Μεγάλη Βρετανία. Όλοι μας αναγνωρίσαμε ότι η διαδικασία ήταν μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της Μ. Βρετανίας», είπε ο Ντόναλντ Τουσκ. Σημείωσε ότι η ΕΕ σέβεται απόλυτα την απόφαση των Βρετανών. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα γίνει από τον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας.
Πηγή: skai.gr