Στο Μάαστριχτ το τέλος της κοινής πορείας ΕΕ και Μ. Βρετανίας;

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της ιστορικής συνθήκης του Μάαστριχτ, οι τοπικές αρχές προσκάλεσαν τη Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιστρέψουν στην πόλη αυτή της Ολλανδίας για να διαπραγματευτούν εκεί την έξοδο της πρώτης από την ΕΕ.

"Θεωρώ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να πραγματοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit στο Μάαστριχτ. Προσκάλεσα και τις δύο πλευρές να έρθουν εδώ", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Λυμβούργου, Τέο Μπόβενς, πέντε ημέρες μετά το δημοψήφισμα στο οποίο οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης.

Ο Μπόβενς απηύθυνε αυτήν την πρόσκληση με την ευκαιρία της παρουσίασης του προγράμματος "Σας καλεί η Ευρώπη! 25η Επέτειος της Συνθήκης του Μάαστριχτ". Η Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1992. Το βασικό θέμα του προγράμματος αυτού, που θα ξεκινήσει στις 9 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ένα χρόνο, είναι ο διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης.

"Είκοσι πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ, μπορούμε να ξανανάψουμε τη φλόγα της ενωμένης Ευρώπης", είπε η δήμαρχος της πόλης, η Ανεμαρί Πεν-τε Στράκε. "Από τη βάση στην κορυφή, μέσω των γενεών που αποτελούν τη σημερινή Ευρώπη".
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ