«Όχι και σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50»

Aντίθετη ακόμη και σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο χωρίς την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Λισαβόνας εμφανίστηκε την Τρίτη η Άνγκελα Μέρκελ. 

«Δεν θα υπάρξουν ανεπίσημες διαπραγματεύσεις (σ.σ με τη Βρετανία) πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50» διεμήνυσε την Τρίτη η γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα πει σήμερα την άποψή στα υπόλοιπα 27 κράτη – μέλη» τόνισε η κ. Μέρκελ.

Όπως ανέφερε η καγκελάριος, είναι σημαντικό η υπόλοιπη Ευρώπη να συνεργαστεί για περισσότερες θέσεις εργασίας, ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη.

«Είναι σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στενός φίλος και σύμμαχος και να διατηρηθεί η διμερής σχέση με τη Γερμανία» πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Το Brexit είναι επικίνδυνο για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση» προειδοποίησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου με το οποίο το Λονδίνο καλείται να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για αποχώρηση από την ΕΕ.

«Είμαι πολύ θλιμμένος που το 73% των νεαρών βρετανών εκλογέων ψήφισαν παραμονή στην Ευρώπη και δεν θα μπορέσουν» τόνισε ο Σουλτς.

«Θέλουμε να κρατήσουμε τη Βρετανία, όσο πιο κοντά μας είναι δυνατόν. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία και την ψήφο των Βρετανών» επισήμανε ο γερμανός πολιτικός.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε για πολύ την ενεργοποίηση του άρθρου 50... Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους Βρετανούς συντηρητικούς να αντιμετωπίσουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα» ανέφερε δε ο Μάρτιν Σουλτς.

Η Βρετανία θα επιδιώξει τις πιο εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζει στο πιο εποικοδομητικό αποτέλεσμα, δήλωσε από την πλευρά του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Πηγή: skai.gr