Αποχαιρετισμοί στην Ευρωβουλή: Δάκρυσε παραιτηθείς βρετανός επίτροπος

Ιστορικές, και γεμάτη έντονη συναισθηματική φόρτιση, στιγμές σήμερα Τρίτη στο ευρωκοινοβούλιο, όταν ο αρμόδιος για τη Χρηματοπιστωτικη Σταθερότητα επίτροπος Τζόναθαν Χιλ, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του μετά την απόφαση των Βρετανών για Brexit. Ο Χιλ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς ευρωβουλευτές από όλες τις πτέρυγες τον τίμησαν χειροκροτώντας όρθιοι.

Ο λόρδος Χιλ παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη για τελευταία φορά  στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση των επιπτώσεων της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ για τα 27 κράτη – μέλη.


Τόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος στην ίδια συνεδρίαση ζήτησε από τους ευρωβουλευτές του UKIP να αποχωρήσουν από την αίθουσα, όσο και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ευχαρίστησαν θερμά τον 55χρονο πολιτικό για τη συνεργασία που είχαν εξαίροντας τη συνεισφορά του στα ευρωπαϊκά πράγματα.

«Ήθελα να τελειώσει (η θητεία μου) με διαφορετικό τρόπο, και ήλπιζα ότι η Βρετανία θα ήθελε να διαδραματίσει ένα ρόλο στην προσπάθεια για μια εξωστρεφή, ευέλικτη, ανταγωνιστική Ευρώπη. Αλλά οι Βρετανοί πήραν μια διαφορετική απόφαση, και αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η δημοκρατία» τόνισε ο Τζόναθαν Χιλ ανακοινώνοντας την παραίτησή του.

«Την ώρα που κατευθυνόμαστε προς μια νέα φάση, δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να συνεχίσω ως βρετανός επίτροπος σαν να μην είχε συμβεί τίποτα» πρόσθεσε ο Χιλ.
Πηγή: skai.gr