Γιούνκερ προς τους ευρωβουλευτές του UKIP: Γιατί είστε εδώ;

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε την Τρίτη από τους ευρωβουλευτές του ευρωσκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος UKIP, να αποχωρήσουν από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου όπου συζητούνταν οι συνέπειες του Brexit.

«Γιατί είστε εδώ;»,
ήταν η ερώτηση που έκανε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στους ευρωβουλευτές του UKIP. «Πρέπει να σεβαστούμε τη βρετανική δημοκρατία και τον τρόπο που εξέφρασε την άποψή της» τόνισε ο Γιούνκερ, καταχειροκροτούμενος μάλιστα από τους ευρωβουλευτές του UKIP.

«Αυτή είναι η τελευταία φορά που χειροκροτάτε εδώ και σε ώς ένα βαθμό είμαι πραγματικά έκπληκτος που είστε εδώ. Παλεύετε για την έξοδο. Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της εξόδου. Γιατί είστε εδώ;» αναρωτήθηκε μιλώντας εκτός κειμένου.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο Φάρατζ προσέγγισε τον Γιούνκερ. Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν μερικά λόγια για λίγο, χωρίς να υπάρξει εμφανής ένταση μεταξύ τους.

«Δεν θα ζητήσω συγγνώμη που λυπάμαι για την έξοδο της Βρετανίας στην ΕΕ, δεν είμαι "γκρίζος γραφειοκράτης"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν, διαμηνύοντας ότι χωρίς ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Λισαβόνας δεν θα υπάρξει διαπραγμάτευση Βρετανίας – ΕΕ για την έξοδό της.

Απαντώντας εξάλλου στις φωνές -στον γερμανικό Τύπο- που ζητούν παραίτησή του μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «δεν είμαι ούτε κουρασμένος ούτε άρρωστος, όπως λένε οι γερμανικές εφημερίδες. Θα παλέψω μέχρι την τελευταία μου πνοή για μία Ενωμένη Ευρώπη».
Πηγή: skai.gr