Τουρκία: Μετά τη συγγνώμη στον Πούτιν δίωξη στον άνδρα που σκότωσε το ρώσο πιλότο

Μετά τη «συγγνώμη» του Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντιμίρ Πούτιν για το θάνατο του Ρώσου πιλότου τον περασμένο Νοέμβριο, η τουρκική δικαιοσύνη προχώρησε και στη δίωξη του άνδρα που φέρεται να σκότωσε τον πιλότο όπως γνωστοποίησε Τούρκος αξιωματούχος.

Ο λόγος για τον Αλπαρσλάν Τσελίκ, που πολεμούσε σε μια ταξιαρχία Τουρκμένων με τη στήριξη των τουρκικών δυνάμεων εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της χώρας, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου στη Σμύρνη με κατηγορίες που δεν σχετίζονταν με την υπόθεση, ωστόσο ένα δικαστήριο αποφάσισε τον Μάιο ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του, παρότι είχε εμφανιστεί μπροστά στις κάμερες παραδεχόμενος την ενέργεια του.



Η δίωξη του Τσελίκ
αποτελούσε πάγιο αίτημα της Μόσχας. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε συγγνώμη σε επιστολή του προς τον Ρώσο oμόλογό του σχετικά με την κατάρριψη του μαχητικού Sukhoi-24.

«Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ετοιμότητά του να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Στην επιστολή του, ο Ερντογάν αποκαλεί τη Ρωσία «φίλο και στρατηγικό εταίρο» της Άγκυρας, με τον οποίο οι τουρκικές αρχές δεν θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις τους.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ