Μοσκοβισί προς Λονδίνο: Το άρθρο 50 πρέπει να ενεργοποιηθεί το συντομότερο

«Το άρθρο 50 (για την άμεση έναρξη της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ) πρέπει να ενεργοποιηθεί το συντομότερο» τόνισε τη Δευτέρα στο Bloomberg ο Πιερ Μοσκοβισί απευθυνόμενος προς το Λονδίνο.

«Δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει το Brexit, αλλά πρέπει να υπάρξουν οι διαδικασίες (για την έξοδο) το γρηγορότερο δυνατόν, ο χρόνος παίζει ρόλο, η οικονομία μισεί την αβεβαιότητα» τόνισε. «Αν θέλουμε να έχουμε αξιοπιστία και να αποφύγουμε τα προβλήματα ας γλιτώσουμε χρόνο, δεν λέω αύριο, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε για πολύ» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων επέμεινε ότι το Brexit δεν θα οδηγήσει την ΕΕ στην ύφεση. «Έχουμε τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση για να διασφαλίσουμε οικονομική σταθερότητα μέσω των κεντρικών τραπεζών, και να παρέχουμε ρευστότητα... Δεν βλέπω αναταραχή, κρίση, ή κραχ στις αγορές» υποστήριξε.

«Όταν η διαδικασία (εξόδου) ξεκινήσει, θα πάρει τουλάχιστον δύο χρόνια» ξεκαθάρισε ο γάλλος επίτροπος.

Ο Μοσκοβισί υπερασπίστηκε και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του οποίου την παραίτηση ζήτησε η Τσεχία κατηγορώντας τον για σκληρή στάση έναντι της Βρετανίας, λέγοντας ότι «είναι ο σωστός άνθρωπος για τη δουλειά, τον χρειαζόμαστε».

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση (σ.σ ΕΕ - Βρετανίας) χωρίς ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας» από τη βρετανική κυβέρνηση διεμήνυσε με τη σειρά του νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πηγή: skai.gr