Βέβαιος ο Ομπάμα ότι η Βρετανία θα απόχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς διαπληκτισμούς

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «χωρίς διαπληκτισμούς» μετά την απόφαση υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Ο Ντέιβιντ (Κάμερον) υπήρξε ένας εξαιρετικός φίλος και εταίρος» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους που γνωστοποίησε ότι συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Βρετανό πρωθυπουργό.

«Συμφωνήσαμε ότι οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές μας ομάδες θα παραμείνουν σε στενή επικοινωνία τη στιγμή που εμείς παραμένουμε επικεντρωμένοι στην οικονομική ανάπτυξη και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα» συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκφώνησε μια ομιλία στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της οποίας διευκρίνισε ότι τηλεφώνησε και στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

«Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας θα εργαστούν πολύ στενά μαζί τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες» τόνισε ο Ομπάμα.

Ακόμα κι αν οι σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ τροποποιηθούν, «υπάρχει κάτι που δεν θα αλλάξει κι αυτό είναι η ειδική σχέση που υφίσταται μεταξύ των δύο χωρών μας» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr