Γαλλία: Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Παρίσι χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Γαλλίας, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, συμμετείχαν στις νέες διαδηλώσεις εναντίον της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας.

Σε κλίμα ηρεμίας, περίπου 200.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα συνδικάτα, κατέβηκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν να αποσυρθεί το κείμενο του νομοσχεδίου, το οποίο πυροδοτεί εδώ και πάνω από τρεις μήνες μια αμφισβήτηση για μια κεντροαριστερή κυβέρνηση στη Γαλλία. Η γαλλική αστυνομία έκανε λόγο για 70.000 λαό. 

Στο Παρίσι η πορεία των διαδηλωτών έγινε υπό «τις βέλτιστες συνθήκες», ενώ δεν καταγάφηκαν υλικές ζημιές ή ταραχές, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Αντίθετα με άλλες πρόσφατες κινητοποιήσεις, στις οποίες επικράτησε κλίμα μεγάλης έντασης, «δεν ερρίφθη ούτε ένα δακρυγόνο» και «ουδείς τραυματίστηκε», πρόσθεσε.

Για να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια με αυτά της 14ης Ιουνίου, η κυβέρνηση είχε αρχικά απαιτήσει από τα συνδικάτα να κάνουν μόνο μια στατική συγκέντρωση, κατόπιν την Τετάρτη απαγόρευσε την κινητοποίηση, πριν δώσει εν τέλει την έγκρισή της να πραγματοποιηθεί η πορεία, υπό πολύ αυστηρούς όρους.

Η πορεία πραματοποιήθηκε σε μια συγκεκριμένη διαδρομή, μήκους 1,6 χιλιομέτρου, από την Πλατεία της Βαστίλης. "Αστακός" το Παρίσι, με ισχυρή δύναμη 2.000 ανδρών, που έκαναν σωματικούς ελέγχους στους ανθρώπους που πήγαιναν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. Οι αρχές συνέλαβαν πριν αρχίσει η διαδρομή, περίπου 100 άτομα, κυρίως διότι είχαν μαζί τους αντικείμενα που θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν εναντίον των δυνάμεών της.
Πηγή: skai.gr