Σε επιφυλακή η Ιαπωνία για νέα εκτόξευση από την Βόρειο Κορέα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ιαπωνία προκειμένου να αντιδράσει άμεσα και να «απαντήσει» σε μια πιθανή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από πλευράς της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλέιται το Reuters.

Αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας θέλουν την Βόρεια Κορέα να μετακινεί πύραυλο μέσου βεληνεκούς στην ανατολική ακτή της, αλλά μέχρι τώρα δεν φαίνεται ότι η χώρα ετοιμάζεται για κάποια εκτόξευση. 

Το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του Yonahp και είπε ότι παρακολουθεί στενά την πυραυλική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας, οι εκτιμήσεις όμως κάνουν λόγο για έναν πύραυλο Musudan. Η Πιονγκιάνγκ προσπαθεί από τον Μάιο να εκτοξεύσει έναν τέτοιου είδους πύραυλο. 

Η ένταση στην περιοχή έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό μετά από την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας την οποία ακολούθησε και μια εκτόξευση δορυφόρου καθώς και εκτοξεύσεις διαφόρων πυραύλων.

Η Ιαπωνία έθεσε πολλές φορές φέτος σε επιφυλακή τις αντι-βαλλιστικές πυραυλικές δυνάμεις της μετά από τον εντοπισμό «κινητικότητας» εκ μέρους της Βόρεια Κορέας
Πηγή: skai.gr