Τακτικός θαμώνας στο γκέι μπαρ φέρεται να ήταν ο μακελάρης του Ορλάντο

Τακτικός επισκέπτης στο γκέι μπαρ που αιματοκύλησε φέρεται να ήταν ο μακελάρης του Ορλάντο, σύμφωνα με δηλώσεις μαρτύρων σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες γενούν την υποψία ότι ο δράστης ενδεχομένως ήταν και ο ίδιος ομοφυλόφιλος.

Εάν επιβεβαιωθεί, η πληροφορία θα δώσει νέα διάσταση στην έρευνα για τα κίνητρα του 29χρονου Ομάρ Ματίν, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής δολοφόνησε 49 ανθρώπους μέσα το γκέι μπαρ Pulse, διαπράττοντας την πλέον πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ένας μουσικός, ο Κρις Κάλεν, που είχε πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στο Pulse δήλωσε στην εφημερίδα New York Daily News πως ο Ματίν επισκεπτόταν το κατάστημα σε βάθος τριετίας. «Τον είχα δει δυο φορές στο Pulse, κάποιοι άλλοι με τους οποίους έχω συνομιλήσει [...] τον είχαν δει εκεί πολλές φορές στο παρελθόν», δήλωσε ο κ. Κάλεν.

Σημείωσε πως ο μακελάρης μερικές φορές συμπεριφερόταν βίαια, παραδείγματος χάριν μετά από ένα θρησκευτικό αστείο που τον ενόχλησε είχε τραβήξει μαχαίρι. Συνολικά όμως, ήταν ένας «καλός τύπος» που «ίσως ριζοσπαστικοποιήθηκε και μισούσε αυτό που ήταν».

Ένας άλλος θαμώνας, ο Κέβιν Γουέστ, δήλωσε στην Washington Post ότι είχε γνωρίσει τον δράστη στο παρελθόν μέσω της εφαρμογής για ραντεβού Jack'd. «Θυμάμαι λεπτομέρειες, ποτέ δεν ξεχνώ ένα πρόσωπο», είπε.

Άλλοι πελάτες του γκέι μπαρ δήλωσαν στο MSNBC και σε άλλα μέσα ενημέρωσης πως χρησιμοποιούσε διάφορες εφαρμογές για να γνωρίσει άνδρες.

«Κάποιες φορές πήγαινε στη γωνία, καθόταν και έπινε μόνος του, ενώ άλλες φορές μεθούσε τόσο πολύ που φώναζε και ήταν εχθρικός», δήλωσε στην εφημερίδα Orlando Sentinel ο τακτικός πελάτης του Pulse, Τάι Σμιθ. «Δεν του μιλούσαμε πολύ, αλλά θυμάμαι ότι κάποιες φορές έλεγε πράγματα για τον μπαμπά του [...] Μα είχε πει ότι είχε σύζυγο και παιδί».

Η οικογένειά του Ματίν πάντως έχει αποφύγει να επιβεβαιώσει τυχόν ομοφυλοφιλία του 29χρονου.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν αρχίσει να εξετάζουν το σενάριο ομοφυλοφιλίας του Ματίν, όμως σε κάθε περίπτωση το FBI έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει βρει στοιχεία που να δείχνουν ότι ο δολοφόνος είχε λάβει οδηγίες ή εκπαίδευση από το εξωτερικό, και δη από το Ισλαμικό Κράτος, που τον έχει χαρακτηρίσει ως μαχητή του.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει επισημάνει ότι έως τώρα δεν υπάρχει ενδείξεις ότι ο Ματίν ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου και ότι πρόκειται για περίπτωση «μοναχικού λύκου».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σχεδόν βέβαιος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, βρήκε πάντως την ευκαιρία να επαναφέρει την πρότασή του για αποκλεισμό της εισόδου όλων των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, πρόταση που επανέλαβε χθες βράδυ στο Νιου Χαμσάιρ προκαλώντας εκ νέου πολλές αντιδράσεις.
Πηγή: skai.gr